Manja slova Veća slova RSS
>

Svečano dočekan IX kontingent iz misije Resolute Support

Svečano dočekan IX kontingent iz misije Resolute Support
Datum objave: 18.03.2019 14:47 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Na vojnom aerodromu „Knjaz Danilo“ u Golubovcima jutros je svečano dočekan IX kontingent Vojske Crne Gore u misiji „Resolute Support“ (Odlučna podrška) u Avganistanu.


Obraćajući se pripadnicima kontingenta, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić im je odao priznanje na profesionalno realizovanom zadatku i na časnom i dostojanstvenom reprezentovanju vojske i države. 

mod

On je kazao da je tokom svoje zvanične posjete kontingentu sa državnim sekretarom, Slobodanom Filipovićem, o našim vojnicima i njihovom radu čuo samo riječi hvale sa svih relevantnih adresa. 


„Izvršavajući svoje dodijeljene zadatke krajnje profesionalno i u skladu sa postavljenim standardima, IX crnogorski kontingent ocijenjen je najvišim ocjenama“, potvrdio je i major Rade Stijepović, komandant kontingenta. On je naglasio da mu je bila čast što je imao priliku da bude na čelu ovakvog sastava naših vojnika. „Svi do jednog u stroju pokazali su odlučnost i istrajnost u nesebičnom zalaganju da lice i odijelo crnogorskog vojnika i crnogorskog naroda pokažu u najboljem svjetlu“, istakao je major Stijepović.

mod

Nakon zasluženog odmora pripadnici IX kontingenta će imati priliku da dio znanja i iskustava stečenih u misiji prenesu kolegama u svojim matičnim jedinicama.

mod