Manja slova Veća slova RSS
>

Tim Mornarice VCG svečano ispraćen u misiju EU NAVFOR - ATALANTA

Tim Mornarice VCG svečano ispraćen u misiju EU NAVFOR - ATALANTA
Datum objave: 07.05.2018 14:59 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


U Ministarstvu odbrane danas je u mirovnu operaciju Evropske unije EU NAVFOR - ATALANTA svečano ispraćen drugi po redu devetočlani tim iz sastava Mornarice Vojske Crne Gore.

Oni će u misiji biti angažovani do četiri mjeseca, kao Samostalni tim za zaštitu brodova (AVPD) koji isporučuju pomoć u okviru Svjetskog programa hrane UN.

Zamjenik načelnika Generalštaba VCG, pukovnik Svetozar Brajković, poželio je pripadnicima tima uspjeh u realizaciji zadataka i podsjetio na pohvale koje su pripadnici prethodnog kontingenta dobili sa relevantnih međunarodnih adresa.

„Njihovo iskustvo i vaša posvećenost predstavljaju dobru pretpostavku da ćete na pravi način realizovati dodijeljene zadatke, te da ćete pokazati visok stepen profesionalizma i odgovornosti. To od vas očekuju Ministarstvo odbrane i Generalštab, kao i svi u Crnoj Gori. Ali, to od vas najviše očekuju oni koje ćete čuvati prilikom angažovanja u misiji. Siguran sam da ćete sva ova očekivanja ispuniti“, naglasio je pukovnik Brajković.

Komandir tima, kapetan korvete Blažo Gašić, zahvalio se na ukazanom povjerenju i obećao potpunu posvećenost realizaciji zadataka.

„Ovaj tim, koji će biti ukrcan na brod Svjetskog programa hrane, učestvovaće u humanoj misiji dostave hrane i druge neophodne pomoći stanovništvu Somalije. Siguran sam da će svaki pripadnik AVPD tima, maksimalno odgovorno i profesionalno pristupiti izvršenju tog zadatka i da će na najbolji mogući način predstavljati naše vojsku i državu“, zaključio je Gašić.

mod