Manja slova Veća slova RSS
>

U Danilovgradu završen Napredni vojnički kurs

U Danilovgradu završen Napredni vojnički kurs
Datum objave: 27.04.2018 12:42 | Autor: VCG

Ispis Štampaj stranicu


U Centru za obuku Vojske Crne Gore u Danilovgradu danas je održana svečanost povodom završetka Naprednog vojničkog kursa za 49 vojnika po ugovoru. U pitanju je šesta generacija vojnika koja prolazi takvu vrstu obuke u svom početnom karijernom razvoju.

Komandant Centra za obuku VCG potukovnik Igor Knežević je uručio pohvale najboljim polaznicima obuke i istakao da kurs predstavlja samo početak usvajanja znanja i sposobnosti koje pripadnici VCG u daljem razvoju vojničke karijere treba da nadograđuju.

Za najboljeg polaznika obuke proglašen je mlađi vodnik Miloš Krivokapić iz sastava Pješadijskog bataljona, drugi je bio desetar Mitar Mirjačić iz sastava Pješadijskog bataljona, a treći mlađi vodnik Milan Asanović iz Čete vojne policije. Komandir kursa, zastavnik Radojica Stojanović, uručio je vojnicima sertifikate o uspješno završenom kursu.

Svečanosti su, osim komandanta Centra za obuku, prisustvovali predstavnik Odjeljenja za obuku Generalštaba VCG major Novak Komatina, glavni podoficir VCG zastavnik Stevan Krgović i glavni podoficiri matičnih jedinica.

Nemanja Đukanović Nemanja Đukanović Nemanja Đukanović