Manja slova Veća slova RSS
>

Dvadesetdva oficira i 16 podoficira Vojske Crne Gore unaprijeđeni u viši čin

Dvadesetdva oficira i 16 podoficira Vojske Crne Gore unaprijeđeni u viši čin
Datum objave: 29.12.2017 12:05 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Danas su 22 oficira i 16 podoficira Vojske Crne Gore unaprijeđeni u viši čin.

Tim povodom, u Ministarstvu odbrane organizovana je prigodna ceremonija, na kojoj se prisutnim oficirima i podoficirima obratio ministar odbrane, mr Predrag Bošković.

On je istakao da mu je čast i zadovoljstvo stajati pred tako uvaženim strojem. Uz čestitke na unapređenju 38 pripadnika Vojske Crne Gore, ministar je naglasio da ono ne predstavlja gest nečije dobre volje, već da je zasluženo radom, ponašanjem, zalaganjem i predstavljanjem uniforme i države.

„Ovo unapređenje značajno je za vaše karijere ali, jednako služi na ponos i svima nama, jer znači da smo i mi bili uspješni. Da mi svi zajedno nismo bili uspješni, ne bi ni bili zajedno danas ovdje. Hvala što na pravi način predstavljate Vojsku Crne Gore. Upravo je Vojska Crne Gore bila jedan od zamajaca prosperiteta naše države u 2017. godini, koju slobodno možemo nazvati godinom podviga na diplomatskom, političkom i ekonomskom planu. Siguran sam da će VCG to biti i u narednom periodu“, istakao je ministar Bošković.

Uz čestitke povodom predstojećih praznika, on je oficirima i podoficirima Vojske Crne Gore poželio da se u svoje jedinice i na svoja radna mjesta vrate sa još više elana, budući da je današnje unapređenje značajan korak na putu njihovog karijernog razvoja i rasta.

„Budite i dalje dostojni svoje uniforme, služite vjerno svojoj državi, a mi ćemo se sa naše strane potruditi da to cijenimo i adekvatno nagradimo“, poručio je Bošković.

Svečanosti je prisustvovao i v.d. načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Ilija Daković, državni sekretar Slobodan Filipović, direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov, v.d. zamjenika načelnika GŠ VCG, pukovnik Svetozar Brajković, te načelnik Odjeljenja za ljudske resurse u GŠ, potpukovnik Velibor Bakrač

mod  mod mod mod