Manja slova Veća slova RSS
>

General Daković razgovarao preko video linka sa pripadnicima VII kontingenta VCG u misiji „Resolute support“ u Avganistanu

General Daković razgovarao preko video linka sa pripadnicima VII kontingenta VCG u misiji „Resolute support“ u Avganistanu
Datum objave: 28.12.2017 14:58 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Danas je iz Ministarstva odbrane, kao što je već postala tradicija pred novogodišnje praznike, uspostavljena video veza sa pripadnicima VII kontingenta Vojske Crne Gore u misiji „Resolute Support“ u Mazar-i-Šarifu, u Avganistanu.

Pripadnicima kontingenta obratio se v.d. načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Ilija Daković.

On je pripadnicima Vojske Crne Gore u Avganistanu uputio čestitke za novu, 2018. godinu, te prenio najbolje želje od strane ministra odbrane, mr Predraga Boškovića, koji je nedavno, sa delegacijom Ministarstva odbrane, boravio u posjeti našim vojnicima u misiji „Resolute support“.

„Ministar je bio izuzetno zadovoljan onim što je zatekao tokom svoje posjete Avganistanu. Vaše držanje, profesionalan odnos prema obavezama i način na koji izvršavate zadatke u misiji, jačaju ugled Vojske Crne Gore među saveznicima, ali i cijele države u svijetu“, kazao je general Daković. On je istakao da Crna Gora učešćem u međunarodnim misijama i operacijama daje svoj puni doprinos unapređenju i očuvanju mira i bezbjednosti u svijetu.

„Pozivam vas da i u narednom perodu svojim pristupom obavezama služite na čast Vojsci Crne Gore i cijeloj državi“, poručio je vojnicima v.d. načelnika Generalštaba.

General Daković posebno je čestitao starijem vodniku Vladimiru Kilibardi koji je nedavno spasio život pripadniku mongolskog kontingenta.

U ime VII kontingenta, iz Avganistana se javio komandant kontingenta, poručnik Nemanja Drobnjak, koji će sjutra biti unaprijeđen u čin kapetana.

On je kazao da su svi pripadnici kontingenta zdravo, ističući da je ministrova posjeta dala novu energiju i podsticaj našim vojnicima da istraju u profesionalnom i odgovornom izvršavanju svojih zadataka.