Manja slova Veća slova RSS
>

Vojska Crne Gore na aero-mitingu povodom Evropskog padobranskog prvenstva

Vojska Crne Gore na aero-mitingu povodom Evropskog padobranskog prvenstva
Datum objave: 26.08.2017 18:30 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


modmod

Vojska Crne Gore učestvovala je danas na aero-mitingu koji je organizovan na sportskom aerdromu ''Ćemovsko polje'', povodom Evropskog padobranskog prvenstva koje se od 26. do 31. avgusta 2017. godine održava u Crnoj Gori.

Tom prilikom, potpukovnik Malušić Dušan, pripadnik Mješovite eskadrile Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, helikopterom tipa Gazela pokazao je manevarske sposobnosti vazduhoplova i pilotsko umijeće izvodeći solo program koji obuhvata forsirane zaokrete, brza okretanja u mjestu i "oko noge", raversman-e, vertikalna penjanja, brza poniranja, okretanja sa pomjeranjima i dr.

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore jedni su od organizatora prvenstva, zajedno sa Vazduhoplovnim savez Crne Gore i Aero klubom ‘’Špiro Mugoša”, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Glavnim gradom Podgorica i Aero klubom “Krila Podgorice”, a predhodnih dana vazduhoplovima VCG vršene su pripreme padobranske reprezentacije Crne Gore.

Na Evropskom padobranskom prvenstvu učestvovaće preko 180 najboljih padobranaca iz 25 zemalja, što za Crnu Goru predstavlja značajan iskorak u razvoju i promociji vazduhoplovnih sportova.

modmodmod