Manja slova Veća slova RSS
>

Kontraadmiral Rajmondi u posjeti generalu Jokiću: Povećan broj pripadnika VCG u pomorskoj operaciji ATALANTA

Kontraadmiral Rajmondi u posjeti generalu Jokiću: Povećan broj pripadnika VCG u pomorskoj operaciji ATALANTA
Datum objave: 20.04.2017 17:25 | Autor: Nemanja Djukanovic

Ispis Štampaj stranicu


Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general-potpukovnik Ljubiša Jokić primio je danas zamjenika komandanta pomorske operacije EU „NAVFOR ATALANTA“ kontraadmirala Đovanbatistu Rajmondija (Giovanbattista Raimondi), koji boravi u posjeti Vojsci Crne Gore.

General Jokić je upoznao kontraadmirala Rajmondija sa planovima za proširenje doprinosa Vojske operacijama EU, kao i dostignućima u transformaciji i reformi Vojske i sektora odbrane. 

Admiral Rajmondi je pozdravio odluku Crne Gore da poveća broja pripadnika Vojske u operaciji EU NAVFOR ATALANTA, te istakao značaj saradnje oružanih snaga kroz učešće u međunarodnim operacijama, napominjući da je to najbolji način za jačanje povjerenja i izgradnju stabilnosti.

Sagovornici su se saglasili da je doprinos Zajedničkoj odbrambenoj i bezbjednosnoj politici (CSDP) EU veoma važan za region Balkana, te da se kroz takav oblik saradnje najbolje može odgovoriti savremenim izazovima i prijetnjama.

Do kraja aprila u misiju EU NAVFOR ATALANTA biće upućen devetočlani tim Mornarice Vojske Crne Gore, koji će učestvovati u obezbjeđenju broda angažovanog za potrebe UN Svjetskog programa hrane.

Jelena Boskovic Jelena Boskovic Jelena Boskovic