Manja slova Veća slova RSS
>

General Jokić i admiralica Hauard o procesu vojne integracije Crne Gore u NATO

General Jokić i admiralica Hauard o procesu vojne integracije Crne Gore u NATO
Datum objave: 11.04.2017 16:22 | Autor: vcg

Ispis Štampaj stranicu


Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general-potpukovnik Ljubiša Jokić razgovarao je sa komandantom Savezničke komande združenih snaga NATO-a u Napulju (Allied Joint Forces Command Naples - JFC), admiralicom Mišel Hauard (Michelle Howard) koja je danas boravila u posjeti Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

General Jokić je upoznao admiralicu Hauard sa dostignućima u transformaciji i reformi Vojske i sektora odbrane, kao i o planovima za naredni period. On je izrazio zahvalnost na podršci koju NATO pruža Crnoj Gori u procesu vojne integracije, te istakao da će Vojska Crne Gore biti pouzdan partner u Alijansi.

Admiralica Hauard je ocijenila da je Crna Gora napravila značajan progres u procesu reforme Vojske i sistema odbrane i izrazila spremnost JFC-a da u potpunosti podrži dalji proces vojne integracije. Admiralica Hauard je istakla da su iskustva koja je Crna Gora stekla u procesu transformacije i reforme Vojske izuzetno dragocjena za NATO, te izrazila očekivanje da će ona biti podijeljena sa ostalim partnerskim zemljama sa kojima Alijansa blisko sarađuje.

Sagovornici su se složili da su partnerstvo i razmjena iskustava i informacija, u oblasti odbrane, najadekvatniji pristup u pripremi oružanih snaga za reagovanje na savremene bezbjednosne izazove.

Admiralica Hauard se u okviru posjete sastala i sa kapetanicom Sanjom Pejović, oficirkom Vojske Crne Gore zaduženom za pitanja rodne ravnopravnosti.